6 τεχνάσματα για ψώνια που πρέπει να γνωρίζουμε

1) Αναζητήστε προγράμματα συναλλαγών

Είναι επώδυνο να πετάξετε ένα παλιό αντικείμενο που κάποτε πληρώσατε ακριβά, αλλά αυτός είναι ο κύκλος ζωής των αγορών … ή μήπως όχι; Με εμπορικά προγράμματα, μπορείτε να κερδίσετε από προηγούμενες αγορές. Το Best Buy, για παράδειγμα, σας επιτρέπει να ανταλλάσσετε παλιά ηλεκτρονικά για δωροκάρτες. Και στο Target μπορείτε να ανταλλάξετε το παλιό κάθισμα αυτοκινήτου του παιδιού σας για ένα κουπόνι 20%, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για ένα νέο κάθισμα αυτοκινήτου σε ορισμένες περιόδους του έτους (compara credite Romania).

2) Χρησιμοποιήστε ιστότοπους παρακολούθησης τιμών

Μερικές φορές είναι δύσκολο να γνωρίζεις αν παίρνεις μια αξιοπρεπή προσφορά για ένα αντικείμενο. Χρήσιμες λοιπόν είναι οι σελίδες παρακολούθησης τιμών. Θα σας δώσουν ένα ιστορικό τιμών των προϊόντων και επίσης σας προειδοποιούν όταν πωληθεί. Ένα εξαιρετικό παράδειγμα είναι η ομοιόμορφη ονομασία Camelcamelcamel, ένας ιχνηλάτης ειδικά για το Amazon. Μπορεί να έχετε μια αίσθηση πότε η τιμή μειωθεί και ίσως να προβλέψετε πότε θα μειωθεί πάλι. Τότε μπορείτε να αποφασίσετε αν θα περιμένετε να πέσει η τιμή ή ίσως να ενεργήσετε τώρα.

3) Αφήστε τις επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης να βρουν κουπόνια για εσάς

Εκτός από το να σας επιτρέπουν να ψωνίζετε φορώντας την πιτζάμα σας, οι ηλεκτρονικές αγορές προσφέρουν ένα άλλο ανεκτίμητο πλεονέκτημα: χρησιμοποιούν τεχνολογία που εφαρμόζει αυτόματα κουπόνια στην αγορά σας. Ναι, σωστά. Δεν χρειάζεται να ψάξετε στο διαδίκτυο για να βρείτε κωδικούς κουπονιών. Θα έρθουν αυτόματα, εάν εγκαταστήσετε μια επέκταση προγράμματος περιήγησης.

4) Ρωτήστε εάν παίρνετε «freebies» με την αγορά σας

Τα έξοδα δεν τελειώνουν πάντα όταν αγοράζετε κάτι. Ίσως χρειαστείτε αλλαγές, προσαρμογές ή συντήρηση – και ίσως να μην χρειαστεί να πληρώσετε επιπλέον για αυτά. Σε κάποια καταστήματα αθλητικών ειδών, εάν αγοράζετε χόκεϊ ή πατίνια, μπορείτε να έχετε δωρεάν ακόνισμα και μια αγορά ρακέτας του τένις. Τα freebies ισχύουν επίσης για ποδήλατα, αλιευτικά εργαλεία, εξοπλισμό τοξοβολίας και πολλά άλλα. Οι αλλαγές ειδών ένδυσης είναι επίσης δωρεάν σε ορισμένα καταστήματα. Απλά φροντίστε να κρατάτε τις αποδείξεις σας και να τις παρουσιάζετε στο κατάστημα όταν ζητάτε μία από αυτές τις υπηρεσίες.

5) Ζητήστε πληροφορίες σχετικά με τις εκπτώσεις στρατιωτικών, δασκάλων, σπουδαστών και δημοσίων υπαλλήλων

Η ιδιότητα του να είσαι μέλος έχει τα προνόμιά της. Σε αυτή την περίπτωση, θα μπορούσατε να ζητήσετε μερικές σημαντικές εκπτώσεις μόνο και μόνο επειδή είστε εσείς. Εάν προσφέρεται έκπτωση, οι πληροφορίες θα πρέπει να βρίσκονται στον ιστότοπο και, στη συνέχεια, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εμφανίσετε τα διαπιστευτήριά σας (telecredit pareri).

6) Επωφεληθείτε από τις εφαρμογές του καταστήματος

Μην αφήνετε ποτέ το smartphone σας στο σπίτι – ειδικά όταν πρόκειται να ψωνίσετε. Ενώ μερικές εφαρμογές στο κατάστημα σας ειδοποιούν απλώς για τις τελευταίες προσφορές και σας επιτρέπουν να κερδίσετε πόντους επιβράβευσης, άλλοι παίζουν πιο ενεργό ρόλο στις αποταμιεύσεις σας. Μπορείτε να σαρώσετε τις αποδείξεις σας και η εφαρμογή θα ελέγξει για τυχόν αντικείμενα που πωλούνται από τοπικούς ανταγωνιστές σε χαμηλότερη τιμή.