Μία Παρτίδα Σκάκι Μπορεί να Σας Κάνει Πιο Κουλ;

Αν παρακολουθείτε Mr. Robot, κάπου στη δεύτερη σεζόν ίσως παρατηρήσατε πως ο Έλιοτ έπαιζε σκάκι με τον Κρίστιαν Σλέιτερ. Δεν θέλουμε να προβούμε σε spoilers, αλλά δείτε την σειρά οπωσδήποτε! Εκεί λοιπόν αναφέρθηκε ότι δεν μπορεί κανείς να παίξει την ίδια παρτίδα σκάκι με την ίδια ακριβώς μορφή ποτέ. Αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχουν πάνω από 318 δισεκατομμύρια κινήσεις που μπορούν να γίνουν κι επομένως οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος σας! Αυτό λοιπόν είναι μονάχα ένα στοιχείο που σας κάνει πιο κουλ και ψαγμένο αν παίζετε σκάκι!

Το σκάκι υπάρχει για περισσότερα από 1500 χρόνια. Είναι διαδεδομένο σε ολόκληρο τον πλανήτη, ενώ αρκετές χώρες διεκδικούν την προέλευσή του, με την Ινδία να υπερτερεί. Επιπλέον, το σκάκι είναι το απόλυτο παιχνίδι ανταγωνισμού. Αν θες να υπερισχύσεις έναντι κάποιου, τότε είναι μία εξαιρετική ευκαιρία να τον προκαλέσεις σε έναν αγώνα σκάκι. Η Αρμενία υπήρξε η πρώτη χώρα που συμπεριέλαβε το σκάκι στα υποχρεωτικά μαθήματα για τους μαθητές στο σχολείο. Ο λόγος ήταν ότι το σκάκι προωθεί διάφορες ικανότητες, οι οποίες είναι πολύτιμες. Ένας μαθητής μπορεί να δημιουργήσει στρατηγικές και να πάρει αποφάσεις, να οξύνει την κριτική του σκέψη και την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων.

Προχωρώντας, πρέπει να τονιστεί ότι το σκάκι είναι ιδιαίτερα διασκεδαστικό στην ύπαιθρο. Υπάρχει η εναλλακτική του να παίξεις σκάκι έξω στο μπαλκόνι με φίλους, στην παραλία ή σε κάποια καφετέρια. Δεν είναι απαραίτητο να είσαι κλεισμένος στο σπίτι ή μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή σου. Ο εξοπλισμός ποικίλλει και μπορεί να ξεκινήσει από πολύ απλός και οικονομικός, μέχρι εξαιρετικά εντυπωσιακός ή συλλεκτικός και μοναδικός. Μπορείς κι εσύ ο ίδιος να δημιουργήσεις τη δική σου ξεχωριστή σκακιέρα, επιλέγοντας κομμάτια που σε αντιπροσωπεύουν.

Η ηλικία δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο και συνεπώς μιλάμε για ένα από τα δικαιότερα παιχνίδια στον κόσμο. Ένας ανήλικος μπορεί να αναμετρηθεί με έναν έμπειρο σκακιστή και να υπερισχύσει! Οι βασιλιάδες συνήθιζαν να εξασκούνται στο σκάκι, ώστε να οξύνουν την αντίληψή τους. Ακόμη και στην σύγχρονη εποχή όμως, πολλοί διάσημοι λατρεύουν το σκάκι και το αποδεικνύουν μέσα από φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Θα δείτε πολύ συχνά διασημότητες να εκφράζουν την αγάπη τους προς το σκάκι και να αποτυπώνουν αυτή τους την αγάπη μέσα από εικόνες.

Το σκάκι λοιπόν αποτελεί μία εξαιρετική μορφή ποιοτικής ψυχαγωγίας, η οποία δε γνωρίζει κανέναν περιορισμό. Μπορεί ο καθένας να ξεκινήσει το σκάκι, ανεξάρτητα από την ηλικία και το φύλο του, το βιοτικό του επίπεδο και οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό. Σταδιακά ο σκακιστής κερδίζει γνώσεις και εμπειρία, ενισχύοντας παράλληλα τη μνήμη του και βελτιώνοντας τη δημιουργικότητά του.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι το οποίο έχει επιβιώσει εδώ και πολλές εκατοντάδες χρόνια και το σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσει να υπάρχει για ακόμη τόσα. Ακόμη κι αν θεωρείτε το σκάκι βαρετό, δοκιμάστε το έστω μία φορά. Δώστε του την ευκαιρία να σας εκπλήξει ευχάριστα και μπείτε στο κλαμπ των κουλ, ψαγμένων ανθρώπων που εκτιμούν το ωραίο και το ποιοτικό. Είναι μία υπέροχη μορφή διασκέδασης, η οποία σας ωφελεί ποικιλοτρόπως και αξίζει την προσοχή σας!